שלום רב,
1. ידוע שקילו שומן בעל ערך קלורי של כ-9000 קק"ל/ק"ג. האם, כדי להוריד קילוגרם ממשקל הגוף, צריך להפחית מזון בערך קלורי של 9000 קק"ל בשבוע? כלומר להיות מאזן קלורי שלילי בשיעור הנ"ל
אם כן כמה זמן אמור לקחת להוריד את הקילוגרם? אני מניחה שיש קשר גם לאחוזי השומן בגוף
2. האם נכון לומר, שאי אפשר להעלות במשקל יותר ממשקלו של המזון שאנו אוכלים (אלא פחות). אכילת 100 גרם שומן בעודף, תוכל להעלות את משקל הגוף ב-100 גרם בלבד, לא יותר מזה (אולי פחות מזה, כי גם העיכול ובניית שומן עצמי דורשים אנרגיה)
תודה!