הקשר בין הבשלת בננות לתפוחי עץ

שלום רב,
אנו מבצעים ניסוי ביוחקר בו נבדקת השפעת אתילן שנפלט מתפוחי עץ על בננות.
מערך הניסוי כלל שקיות ניר כשבכל שקית יש בננה אחת ומספר משתנה של תפוחי עץ.
הוספנו לכל שקית KOH בכדי שיספוח את CO2. את הKOH (כ- 3 גרם) הנחנו בתוך פד גזה בתחתית שקית הנייר.
לאחר יממה הKOH ספח כמות גדולה מים ופשוט גרם להרקבה מיידית של התפוח והשקית פשוט נרטבה ונקרעה.
מה עלינו לעשות בכדי לשפר את הניסוי?

בברכה ובתודה מראש
לירז

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן