הישרדות חיידקי חומצות חלב בריכוז מלחים

במהלך ניסוי בדקנו את השפעת ריכוז המלחים על קצב פעילות חיידקי חומצות חלב וראינו שככל שריכוז המלחים עולה כך גם קצב פעילות חיידקי חומוצת חלב עלה אך הסיבה לכך הייתה שריכוז המלחים הגבוה גורם ליצאת מים שגורמים למוות של תאים ובכך יש יותר מקום לפעילות של חיידקי חומצות חלב אבל הגיוני שאם חיידקים מתים ממחסור במים כך גם חיידקי חומצות חלב, השאלה שלי היא מה היא כמות המים/ זמן ללא מים שבהם חיידקי חומצות חלב יכולים להתקיים ולתפקד

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן