היווצרות של חומציות בתמיסות סוכר רוויות

שלום רב,

בביוחקר שלי אני בודקת השפעת ריכוז הגלוקוז על נשימת שמרים.

אחת הבקרות בניסוי הייתה מבחנה שבה היה ריכוז גבוה מאוד של גלוקוז (2M) ללא שמרים.

ראיתי שבמבחנה זו נוצרה חומציות, ורציתי להבין כיצד זה יכול להיות.

את רמת החומציות בדקנו באמצעות הוספת פנול פתלאין וטיטור NaOH עד לקבלת צבע ורוד.

כבר מלכתחילה רמת החומציות בריכוז 2M הייתה גבוהה ונדרשנו להוסיף 12 טיפות NaOH לקבלת צבע ורוד ( לעומת 1-3 טיפות בריכוזים האחרים).

את טיטור הNaOH בצענו לאחר 10 דקות אשר במהלכן התמיסה הייתה באמבט מים בטמפרטורה של כ 40 מעלות.

תודה רבה, שירה.

דילוג לתוכן