החלדה בריכוזים שונים של מלח בישול

שלום רב,

נשמח אם נקבל הבהרה לתוצאות שקיבלנו : כשבדקנו שינוי מסה של ברזל כתוצאה מהשהייה בתמיסת מלח בישול בריכוזים שונים מ 0(מים מזוקקים) עד 7% חשבנו כי ככל שריכוז גדול יותר כך גם יותר יוני כלור נמצאים בתמיסה וזה יגרום לשבירת סריג של ברזל ולחדירת המים טובה יותר וכך גם להחלדה מהירה יותר ולשינוי גדול יותר במסת הברזל, אך בפועל יצא בדיוק הפוך. האם אפשר להסביר את זה בכך שיונים מושכים במשיכה חשמלית את מולקולות המים שהן קוטביות מאוד וכך פחות מים "פנויים" לתהליך החלדה של הברזל? או שיש סיבה אחרת ? חיפשנו האם מלח גורם לפסיבציה של פני ברזל ולא מצאנו מידע על כך , נשמח להסבר מדעי לתופעה.

תודה רבה, אור.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן