הובלת סוכר מהשורשים לנצר

שלום רב,

תלמידות בכתת הביולוגיה ראו בניסוי את תופעת האטיולציה והעלו את השאלה האם ניתן להאריך את תקופת הצמיחה של צמחים בחושך או לשפר את הצמיחה באמצעות הוספת סוכר למצע הנקלט על ידי השורשים.
לשם כך הנביטו זרעי אפונה וזרעי חיטה בחושך על מצע אגר הכולל 5 ריכוזים שונים של סוכר. העבודה נעשתה בתנאים סטריליים בזרעים מחוטאים בכדי למנוע זיהום על ידי מיקרואורגניזמים שישתמשו בסוכר. העבודה התבססה על מספר מאמרים מדעיים שחקרו קליטת סוכרים על ידי שורשי צמחים, שם נטען כי שורשים יכולים לקלוט כמויות קטנות של סוכרים באמצעות השורש (בעיקר סוכרים שיצאו מתאי השורש והשורש עושה re-uptake.
השאלה היא הבאה:
ברור שאם תאי השורש קולטים סוכרים מהמצע זה עשוי לשפר את התפתחות השורש אך האם הדבר יכול להשפיע גם על הנצר?
האם צמחים יכולים להוביל בתאי העצה תמיסה שכוללת מים מלחים וגם סוכרים וכך להוביל סוכרים אל הנצר מהשורש?
האם דבר זה יכול לשפר צמיחה של נצר בתנאי החשכה?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן