הבדל ברמות בטא-קרוטן, בין עלי חסה פנימיים לחיצוניים

שלום,

בחסה, העלים הפנימיים תמיד יותר בהירים מהעלים החיצוניים, שהם ירוקים.

רציתי לדעת, האם הסיבה להבדל בצבע הירוק, הוא כלורופיל או בטא קרוטן.
כלומר, האם יש קורלציה של אחד לאחד, בין רמות הבטא קרוטן בעלה חסה, לבין צבעו הירוק.
או שגם בעלה לבן (פנימי) של חסה, יש אותן רמות של בטא קרוטן ?

במילים אחרות, מה נכון מבין שתי האפשרויות הבאות:

1) השמש לא משפיעה על ביטוי בטא קרוטן, אלא הגנטיקה של חסה גורמת לה לבטא בטא קרוטן, במידה שווה, הן בעלים חיצוניים שנחשפו לשמש, והן בעלים פנימיים לבנבנים, שלא נחשפו לשמש. כלומר ששגם עלים פנימיים לבנים, מכילים הרבה קרוטן.
כלומר שהסיבה היחידה שהעלים הפנימיים פחות ירוקים מהעלים החיצוניים, היא כלורופיל, ולא בטא קרוטן.
כלומר הפנימיים פחות נחשפים לשמש (כי מכוסים ע"י העלים החיצוניים), ולכן מייצרים פחות כלורופיל.

2) רק השמש משפעלת ביטוי וסינטוז של בטא קרוטן. ולכן בעלים הפנימיים שרואים פחות שמש, יש פחות בטא קרוטן.

וגם, מה גורם לחסות שמגודלות בחממות, להיות עדיין ירוקות , למרות שאינן נחשפות לשמש ?

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן