בניסוי ביוחקר השרינו שיני שום במים עם ריכוזי קפה שונים. התוצאות הראו באופן ברור שככל שריכוז הקפה היה גבוה, כך השורשים היו קצרים יותר.
לאחר מכן שטפנו את שיני השום, והמשכנו לגדל אותם במי ברז. בשלב זה דווקא השורשים שהיו קודם לכן בריכוזי קפה גבוהים התארכו מהר יותר מהשורשים שהיו קודם בריכוזי קפה נמוכים.
האם יש מידע כלשהו על כך שבתחילת הצמיחה קצב המיטוזות גבוה יותר (בדומה לעוברים)?
אם כן נוכל להסביר את התוצאות בכך שהשורשים שכבר עברו את תחילת הצמיחה התחלקו בקצה איטי יותר מאשר השורשים שעדיין נמצאים בשלבים ההתחלתיים של הצמיחה, עקב העיכוב שנוצר מהקפה.