שלום,
במהלך ביצוע עבודת הביוחקר, חקרנו את:
1.השפעת ריכוזים שונים של סוכרוז על מידת נביטת זרעי המש.
2.השפעת ריכוזים שונים של מלח על מידת נביטת זרעי המש.
כוונתנו הייתה לבדוק את השפעת ריכוז המומסים על מידת נביטת זרעי המש.
הסיבה לבחירת הסוכרוז הייתה לבחור מומס שמשפיע רק על ריכוז התמיסה(אוסמוזה). זאת אומרת, ללא השפעות נלוות (עיכוב/עידוד צמיחה).
חיפשנו רבות ולא הצלחנו למצוא האם לסוכרוז יש השפעה נלווית (מלבד אוסמוזה) על מידת הנביטה. אולי הזרעים יכולים לפרקו לחד סוכר (בעזרת אינברטאז) ובכך הוא בעצם יעודד נביטה?
נשמח אם תוכלו לענות לנו על השאלות הבאות:
1. האם האנזים אינברטאז פעיל במהלך נביטת זרעי המש? (ובכך בעצם נוכחות סוכרוז תעודד נביטה)
2. האם לסוכרוז יש השפעה נלווית על מידת נביטת זרעי המש, מלבד שינוי ריכוז התמיסה (אוסמוזה)?
תודה 🙂