האם לדבש יש תכונות אנטיבקטריאליות?

שלום,

אני וחברה שלי עובדות בתקופה זו על הביוחקר שלנו ושאלת החקר שלנו היא: האם ריכוזים שונים של דבש יכולים להשפיע על גידול של חיידקים?
ידוע כי דבש מדכא גידול חיידקים ורצינו לשאול אם תוכלו להסביר לנו אילו חומרים בדבש הם אנטיביוטיים ומונעים גדילה והתרבות של חיידקים? בניסוי שערכנו זרענו את החיידקים סרציה ואלבוס על מצע גידול מוצק ועליהם שמנו ריכוזים שונים של דבש. בריכוזים בגבוהים החיידקים לא התפתחו.
רצינו לשאול אילו מרכיבים בדבש משפיעים על עיכוב של התפתחות חיידקים?

דילוג לתוכן