בעבודה הביוחקר שלנו עשינו ניסוי על מנת לגלות מהי ההשפעה של משקאות המכילים קפאין על קצב הנשימה התאית של שמרי אפיה. גילינו כי בטווח של כ30 דקות הקפה השחור והשוקו הראו האצה בקצב הנשימה התאית (מדדנו את כמות התוצרים במשורה של כ100 מ"ל). אנו מחפשות בסיס ביולוגי אשר יתמוך בהשערתנו כי קפאין אכן ממריץ את הנשימה התאית בשמרים. ידוע לנו כי בנוכחות קפאין יש השפעה על אנזים tor אשר גורם לתאים להתנהג כאילו הם מורעבים. נשמח למידע נוסף בנושא שכן אין אנו מוצאות אותו באינטרנט ובמקורות נוספים. תודה רבה