האטת קצב ההשחמה של אבוקדו

שלום רב,
אנו תלמידות בשכבת ט', במסגרת לימודינו במדעים אנו מבצעות ניסוי בדרך החקר.
אנו בודקות כיצד סוג הנוזל משפיע על זמן השחמת האבוקדו.
בדקנו את הנוזלים: שמן חמניות, מים, לימון טרי.
לאחר המתנה של מספר שעות עם הנוזלים הנ"ל, הופתעתנו לגלות כי התוצאות היו דומות עם שלושת הנוזלים.
נשמח לדעת האם יש הסבר מדעי לכך, מאחר ואנו יודעות שהלימון אמור להאט את קצב פעילות האנזים שקשור בהשחמת האבוקדו.

תודה רבה מראש,
נשמח לקבל מענה בהקדם.

כתיבת תגובה