ביוחקר- שמרים וסוכרים

שלום,
אני וחבריי לקבוצת הביוחקר ערכנו ניסוי שעוסק בשאלה: כיצד משפיעים סוגי סוכר שונים על קצב הנשימה התאית של שמרים. בניסוי שלנו השתמשנו בחמישה סוגי סוכר: לקטוז, פקורטוז, גלוקוז, סוכרוז ועמילן והשתמשנו בשמרים יבשים. בניסוי בדקנו את כמות הCO2 הנפלטת כתוצאה מתהליך הנשימה של השמרים במגע עם כל אחד מהסוכרים. בתוצאות הניסוי קיבלנו שעם הסוכרוז תהליך הנשימה התאית התבצע בצורה המיטבית, אחר כך עם הגלוקוז ואחר כך עם הפרוקטוז, וקילבנו גם שעם העמילן והלקטוז השמרים לא ביצרו כלל נשימה תאית.
לפיכך רצינו לשאול שתי שאלות מרכזיות:
1. מדוע הסוכרוז הוא הסוכר המתאים ביותר לנשימת השמרים ולא הגלוקוז (כמו שציפינו שיקרה)? שהרי הגלוקוז הוא חד סוכר והסוכרוז הוא דו סוכר.
2. מדוע השמרים לא ביצעו כלל נשימה תאית עם העמילן והלקטוז?

תודה רבה!

כתיבת תגובה