שלום, כחלק מעבודת הביוחקר שאני וחברותי עושות החלטנו לבדוק את השפעת אנזים ברומלין שבאננס על אי התקרשותו של החלבון ג'לטין. הבנו שברומלין הוא פרוטאז שבעצם מקצר את המולקולות הארוכות של ג'לטין ואז הוא לא יכול לכלוא בתוכו מים, והוא לא נקרש. שאלה אחת אבל שעלתה לנו שלא הצלחנו למצוא לה תשובה היא למה בכלל הברומלין קיים באננס? איזה תועלת הוא מביא לאננס (אם בכלל)? אחנו גם מודעות שהאנזים הזה נמצא בקיווי וסברס ועוד פירות אז התופעה הזאת ממש מעניינת אותנו. נשמח לתשובה 🙂