ביוחקר חיידקים

שלום,
חברי ואני מבצעים ביוחקר בו נבדוק השפעת כמויות שונות של סוכר על התרבות החיידקים.
לשם כך אנו מוסיפים לסביבת החיידקים כמויות שונות של סוכר ובודקים מהי ההשפעה. השערתנו היא שככל שיהיה יותר סוכר כך יתרבו החיידקים.
רצינו לשאול האם בשלב כלשהוא כמות הסוכר הגדולה עלולה לגרום לחיידקים להימצא בתמיסה היפרטונית- מה שיגרום ליציאת מים מהם ולמותם (כמו בתמיסה עם ריכוז גבוהה של מלחים)? או שבשלב כלשהוא החיידקים יצרכו את כמות הסוכר המירבית על מנת להתרבות ומה שנשאר ושלא ישתמשו בו לא יזיק להם?
השאלה חשובה לנו לפני ביצוע הניסוי על מנת שנדע האם התוצאות בהן אנו צופים נכונות או שארעה טעות בעת ביצוע הניסוי.
נשמח לקבל תשובה מדוייקת בהקדם האפשרי.
תודה מראש!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן