אנו מבצעים ניסוי בו אנו בודקים את השפעת ריכוז מיצוי עלי הכותרת של ההיביסקוס הסיני (האדום) על קצב התרבות החיידק E-Coli. בניסוי טבלנו דיסקיות נייר קטנות (אותן השגנו ע"י חירור נייר ספיגה בעזרת מחורר) וטבלנו אותן במיצוי ההיביסקוס. מצאנו שאכן מיצוי עלי הכותרת משפיע על קצב ההתרבות של החיידק. כלומר, ככל שאחוז ריכוז המיצוי עולה, כך קצב התפתחות החיידק קטן, וההילה שנוצרה סביב דיסקית הנייר, נניח ב-100% ריכוז, הייתה גדולה ביותר.
השאלה היא – איזה חומר הנמצא בעלי הכותרת של ההיביסקוס הסיני הוא זה שמשפיע על קצב התרבות החיידק?