שלום,
תלמידים שלי גידלו חייקי א.קולי על מצע מזין באמצעות מקל דרגלסי כך יצרנו משטח אחיד והניחו דיסקיות נייר עם ריכוזי דבש שונים על גבי התרבית. עבדנו בסמוך לכהליה, והתוצאות- התרביות שבהם היה ריכוז דבש גבוהה וגם ללא דבש בקרה,היו עשירות בחיידקים ומוזר שהכי הרבה היה סביב הדיסקיות. שם היה ריכוז גבוה. התלמידים התייאשו כי זוהי עבודה רצינית שהשקיעו בה 60 צלחות כולל טיפולים ובקרות. והכל הלך לטמיון. מישהו יכול לסייע בידי איך לגדל חיידקים ודיסקיות כך שנקבל תוצאות הגיונות. האם יתכן שהדבש מתוצרת סופר סל אינו טבעי למרות שהתלמידים התקשרו לחברה וביקשו לוודא מהו מכיל ואם הוא טבעי.