ביוחקר – החמצת חלב בטמפרטורות שונות

שלום רב,

ביצענו ניסוי ביוחקר בו השתמשנו בשני סוגי חלב: מפוסטר משקית ובחלב טרי (ישירות מפרה). את החלב הנחנו בטמפרטורות שונות – מקרר, אינקובטור (37 מ"צ) וטמפרטורת חדר (25 מ"צ) למשך 24 שעות.

החלב שעמד בטמפרטורת חדר התגבן בצורה מלאה. לעומת זאת החלב שעמד באינקובטור (37 מ"צ) – השכבה העליונה היתה קשה (גבן?) אך מתחתיה, היו מים עכורים .

מדוע נצפה הבדל כזה בין הטיפולים השונים?  האם מדובר  בחיידקים שונים?

תודה,

מלי

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן