שלום רב,
אנחנו תלמידות י"ב מבית הספר "עירוני ד" בתל אביב.
בעבודת הביוחקר שלנו אנו חוקרות את השפעת אחוזי השומן השונים בחלב (תנובה) על קצב גידול פטריית הקפיר.
בניסוי המקדים בדקנו את קצב התרבות פטריית הקפיר בחלב 3% של מספר חברות שונות, והתקבלה התוצאה כי קצב הגידול הגבוה ביותר היה בחלב תנובה.
כעת בדקנו את קצב ההתרבות באחוזי חלב שונים של חברת תנובה, כאשר בכל יום מדדנו את משקל הפטריה.
שיערנו כי ככל שאחוזי החלב נמוכים יותר, כך קצב התפתחות גרעיני הקפיר יהיה גבוה יותר. להשערה זו אין בסיס מדעי כיוון שלא מצאנו שום מקור מידע המספק לנו מידע מתאים.
תוצאות הניסוי (משקל סופי של הפטריה):
1%- 1.3 גרם
2%- 1.33 גרם
3&- 1.5 גרם
3.5%- 1 גרם
3.8%- 1.43 גרם
חשוב לציין כי הפטרייה לפני הניסוי גדלה בחלב תנובה 3%.
רצינו לדעת האם יש השפעה של אחוזי השומן בחלב על קצב התפתחות פטריית הקפיר, או האם יש בידיכם מידע נוסף שיכול לתרום לנו להסיק מסקנות מן הניסוי.
תודה רבה מראש!