שלום,
אני בכיתה יב והשנה אנחנו עושים ביוחקר ברשת. בחרנו את השאלה ״השפעת ריכוזי דבש שונים על התרבות חיידקיE-coli" ועשינו ניסוי מקדים ועיקרי.
ההשערה שלנו הייתה שבריכוז דבש גבוה (100%) קוטר ההילה יהיה הגדול ביותר ובריכוז דבש נמוך (0%- מים מזוקקים) קוטר ההילה יהיה קטן. על פי התוצאות שיצאו לנו בניסוי העיקרי יצא שקוטר ההילה ב100% קטן יותר מהקוטר ב0%, הקוטר ב50% יצא הגבוה ביותר וב- 60%, 70% ו-80% יצאה הילה קטנה מאוד.
השאלה שלנו היא האם יש השפעה של מים מזוקקים על עיכוב התרבות חיידקי E-Coli שבגללה ההשפעה שלנו אוששה חלקית.
תודה.