שלום רב,
אנו תלמידי כיתה י''ב מבית הספר ליידי דייויס החוקרים את השאלה מהי השפעת הגלוטן על קצב הנשימה התאית בשמרים.
בניסוי שערכנו, שמנו ריכוזים עולים של גלוטן בכל טיפול (0%, 5%, 10%, 15%, 20%) יחד עם גורמים קבועים (100 מ''ל מים, טמפ', 5 גרם שמרים מסוג שמר האפייה ו5 גרם סוכר).
לאחר עיבוד התוצאות, ראינו כי ישנה ירידה בקצב הנשימה התאית עד לריכוז 5%, בין הריכוזים 5%-15% ישנה עלייה ובריכוז 15% ישנה ירידה נוספת.
נשמח אם תוכלו לתת הסבר לתוצאות שקבלנו (התוצאות כוללות חזרות)
בתודה מראש.