אלקטרודות נחושת בתמיסת מלח וסוכר

עשינו בכיתה ניסוי, בניסוי לקחנו תמיסה של מים מלח וסוכר ובדקנו עם אלקטרודות של נחושת את המוליכות של התמיסה. לאחר כמה דקות התמיסה נהפכה לצהובה כתומה. אני וחברתי החלטנו לבדוק מה גרם לשינו. נשמח מאוד אם תוכל/י לעזור לנו. צירפנו את הניסוי שלנו : שאלת חקר : מהי השפעת האלקטרודות על תמיסת מים מלח וסוכר? השערה : שהאלקטרודות שמוליכות טוב ולא מתחמצנות יפרקו את התמיסה מהר יותר. משתנה בלתי תלוי (משפיע) : האלקטרודות, טמפרטורה, לחות, אור. משתנה תלוי (מושפע) : התמיסה. בקרה : התמיסה ללא האלקטרודות. גורמים קבועים : כמות מים, אלקטרודה. מהלך הניסוי : לוקחים מספר כוסות כימיות ומוזגים 25 מיליליטר מים מזוקקים. בכוס אחת שמים כפית מלח, בכוס שנייה שמים כפית סוכר ובכוס השלישית שמים כפית מלח וכפית סוכר. קבוצה אחת של התמיסות תהיה ללא אלקטרודות מכיוון שקבוצה זו היא קבוצת הבקרה. ובכל שאר הקבוצות שמים אלקטרודה שונה לכל קבוצה. עושים חזרה כדי לבדוק את התוצאות.

כתיבת תגובה