אוסמוזה בתפוחי אדמה

שלום רב,

תלמידים לקחו רסק תפוחי אדמה ב5 מבחנות במשקל זהה. חילקו אותו ושמו מעליו במשפך תמיסות סוכר מסוגים שונים (גלוקוז, מלטוז, סוכרוז, לקטוז ועמילן) שיטפטפו על הרסק. לאחר זמן קבוע, הם שטפו את הרסק, ייבשו אותו ושקלו אותו שוב. התוצאות שהתקבלו : היתה יציאת מים גדולה ביותר בסוכרוז, אח"כ בגלוקוז ואח"כ מלטוז, אח"כ לקטוז ובסוף עמילן. ציפינו שבלקטוז תהיה יציאת מים גדולה ביותר. איך ניתן לסביר את זה שדווקא בסוכרוז זה קרה?

אודה לתשובתכם.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן