קשרי מדע אחרי ה-7/10 | מדריך

בעקבות מתקפת החמאס ב-7/10 התעוררה חזית מלחמה נוספת בזירת האקדמיה בעולם. נשות ואנשי אקדמיה מישראל נקלעים לכל מיני סיטואציות לא נעימות ולמצבים רגישים, ולא תמיד יודעים אם ואיך ניתן להתמודד איתם, גם בזמן אמת וגם בעבודה השוטפת. לעיתים נפגעים ונוטים להגיב תגובות מהירות, "מהבטן", שלא פועלות בטובת העניין, לעיתים פשוט לא יודעים שאפשר לפעול וכדומה.

החוסן המדעי של ישראל תלוי בקיום קשרי מדע בינלאומיים. מול המסע לבידוד האקדמיה הישראלית בעקבות 7 באוקטובר,  חשוב לקיים קשרים, לנסוע לכנסים, ולשתף פעולה עם ידידנו בעולם.

מטרת מדריך זה היא לרכז מידע מועיל לנשות ולאנשי אקדמיה ישראלים, לצייד בהמלצות, עצות והפניות המבוססות על הניסיון העולה מהמקרים בשטח ולהוות גורם תומך לקהילה האקדמית בהתמודדות הלא פשוטה של הזמן הזה.
נשמח לשמוע גם מהניסיון שלכםן ולהעשיר את המדריך לטובת הקהילה האקדמית בישראל – אתםן מוזמנים.ות ליצור איתנו קשר באמצעות המייל: bashaar@bashaar.org.il

נציין שהתכנים במדריך זה מבוססים על מסקנות ולקחים ממקרים מהמציאות, הם בגדר מידע מסייע ואין לראות בהם ייעוץ מקצועי או המלצה חד משמעית לפעול באופן כזה או אחר.

מובילת היוזמה: חברת "בשער" פרופ' מיכל נאמן

התוכן נכתב בשיתוף חברי הקבוצה שפרופ' נאמן הקימה ומנהלת: Oct-7-Academic Task Group

דילוג לתוכן