בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9338 - ההבדל בין חלב בקר בארץ ובחו"ל תאריך: 23/2/2017
תחומי דעת:  הנדסת מזון  , ביולוגיה  

שלום רב,

ברצוני לשאול מדוע חלב בקר בארץ כ"כ שונה מזה שבאירופה? באירופה החלב עשיר מאד וצבעו צהבהב ואילו בישראל הוא מאד דליל וצבעו לבן. האם זה קשור לכך שבישראל החלב מדולל במים? האם זה בגלל שפרה בישראל נחלבת הרבה יותר מפרה באירופה? האם מסיבה אחרת?

תודה מראש על המענה,

רחל

תשובה מאת: ד"ר קובי מאירי
   

שלום,

החלב בארץ שונה מהחלב באירופה בשל סוג הפרה, תזונת הפרה, תנאי מזג האוויר ומספר החליבות.

צבעו הצהבהב של החלב באירופה נובע מתזונת הפרה. למזג אוויר יש השפעה גדולה על כמות החלב, ועל הרכבו. בקיץ שחם, הפרות נותנות פחות חלב, והרכבו שונה מהחלב שנותנות הפרות בחורף.

את החלב בארץ לא מדללים במים. גם למספר החליבות יש השפעה על הרכב החלב. ההרכב, הטעם והצבע נקבעים על ידי מכלול הגורמים שהזכרתי.

 

 

בברכה,

ד"ר קובי מאירי
טכנולוג מחקר ופיתוח
תנובה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up