בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 9164 - פירוק סוכרים מסוימים ע"י שמרים תאריך: 17/11/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, אשמח לדעת מה קורה לסוכרים: עמילן, לקטוז ומלטוז כאשר הם עוברים פירוק ע"י שמרים. תודה רבה :)
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום,

נשאלו שאלות דומות באתר שלנו בעבר. על התהליך בכלליות ניתן לקרוא כאן:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

 

על פירוק לקטוז ניתן לקרוא עוד כאן:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913

 

ולגבי עמילן – אין לשמרים אפשרות לנצל עמילן כי אין להם את האנזימים המתאימים לפירוקו. מקור:

http://www.bakeinfo.co.nz/Facts/Bread-making/Bread-ingredients/Enzymes

 

בברכה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up