בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8715 - פוטוסנתזה ופירות הדר תאריך: 28/12/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  

שלום וברכה נשאלתי על ידי תלמידות שעושות ביודע בנושא הבשלת פירות, האם הפרי מבצע פוטוסנתזה כיון שקליפת הפרי של ההדרים ירוקה בתחילת תהליך ההבשלה, כלומר מכילה כלורופיל. אם לא, מה תפקיד הכלורופיל בשלב זה? תודה רבה אמירה

תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום אמירה,

בשלבים המוקדמים של התפתחות פירות הדר הם אכן מבצעים פוטוסינתיזה, ואולם עם התקדמות הליך ההבשלה כאשר הפרי הופך מירוק לצבעוני האברונים של הכלורופלסטים הופכים לכרומופלסטים, ובמקום הפיגמנט הירוק כלורפיל מצטברים בקליפה פיגמנטים קארוטנואידים בצבע צהוב וכתום.

 

ד"ר רון פורת

המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up