בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8417 - בוטנול ופרופנול תאריך: 14/05/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

בעבודת הביוחקר שלי השתמשתי בפרופנול ובוטנול. אני בודקת את השפעתם על תהליך התסיסה הכהלית בשמרים.
שאלתי היא למה  הם גורמים להריסת קרומי תאי השמרים מהר יותר מאתנול?

תשובה מאת: פרופ' יואב ליבני
   

שלום,

אני יכול לחשוב על שתי סיבות:

1)      פרופנול ובוטנול הם יותר הידרופוביים מאתנול (החלק ההידרופובי במולקולות גדול יותר), לכן הם חודרים לתוך הממברנה (שהיא הידרופובית בחלקה האמצעי) בצורה משמעותית יותר.

2)      השמרים מייצרים אתנול- כך שהם מצויידים במנגנוני הגנה ביולוגיים כנגד אתנול- אך אינם מכירים ומוגנים כנגד פרופנול ובוטנול.

 

בהצלחה

 

פרופ' יואב ליבני
הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up