בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8311 - השפעת ריכוז גלוקוז על נביטת חומוס וזרעי מש תאריך: 21/04/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב במסגרת עבודות חקר שאנו מבצעים עם תלמידי כיתה ט ערכנו ניסוי הבודק את השפעת ריכוז הגלוקוז במי ההשקיה על אחוז הנביטה בזרעי חומוס וזרעי מש התוצאות שהתקבלו היו: בריכוזים מעל 1% גלוקוז - היה עיכוב של הנביטה בזרעים ביחס לבקרה ואילו בריכוזים נמוכים מ-1% ראינו כי קיים זירוז בנביטה של הזרעים לעומת הבקרה לצערי לא הצלחנו למצוא מידע בנושא ואשמח להסברים .

תודה רבה בברכה סנדרה

תשובה מאת: ד"ר אהרון פאיט
   

גלוקוז יכול להיות בו-זמנית:

1. משאב לאבני בניין תאיים (שמספק פחמימות לאנרגיה וכו ').

2. מולקולת איתות, כלומר מולקולה שמווסתת את הביטוי של ריבוי של גנים והורמונים המסדירים את התהליכים התפתחותיים כמו חומצה אבציסית, 

3. מולקולה, כמו רבות אחרות, שכאשר מומסות בתמיסה משנה את הפוטנציאל האוסמוטי של תמיסה זו.

הייתי אומר שהניסוי שנערך על ידי התלמידים מייצג את הסיכום של כל שלושת התפקידים של גלוקוז, מעל 1%  סביר כי התמיסה הפכה מבחינה  אוסמוטית ללא מועדפת עבור הנביטה של הזרעים (זרעים של מינים שונים יכולים להיות ספים שונים). מעל 1% גלוקוז יכול להיות גם משרה אותות הקשורים להורמונים בתוך העובר או האנדוספרם המפעילים מנגנון מעכב נביטה.

מתחת לריכוז זה, גלוקוז שהיה יכול לשמש כמשאב לנביטה של העובר, משמש כדי לשפר את פוטנציאל הצמיחה שלו ובכך משפר את שיעור נביטה. מתחת לסף של 1% יכול להיות שיביא לאיתחול מנגנון מולקולרי, חילוף חומרים או מנגנוני איתות אשר יביאו לעידוד הנביטה.

 

למידע נוסף אתה יכול להסתכל על הקישור להלן

http://www.plantphysiol.org/content/132/3/1424.shorthttp://link.springer.com/article/10.1007/s00425-003-1154-9http://ejournal.sinica.edu.tw/bbas/content/2000/1/bot11-05.htmlhttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1369526604001542

 

ד"ר אהרון פאיט
המכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של המדבר
אוניברסיטת בן גוריון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up