בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8292 - נשימה תאית של שמרים (בנוכחות קמח/ חלבונים) תאריך: 14/4/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

כיצד בדיוק שמרים מפיקים אנרגיה מקמח? מהם המרכיבים בקמח המשמשים את השמרים להפקת אנרגיה ומהם השלבים שבהם מרכיבים אלה מתפרקים? (מה סדר הפירוק של המרכיבים (אם יש סדר)). האם ניתן לדעת אילו חלבונים משמשים שמרים בצורה יעילה יותר לצורכי הפקת אנרגיה והאם ניתן להאיץ נשימה תאית של שמרים בשילוב חלבונים שונים?

תשובה מאת: פרופ' חגי אבליוביץ
   

כשמרטיבים קמח עם מים מופעלים אנזימים מפרקי עמילן. שמרים מסוגלים לפרק חד-סוכרים וכן אוליגו סוכרים באורך שרשרת שלא עולה על 3 יחידות, ולנצלם כמקור פחמן וכן לייצור ATP. פירוק העמילן מספק פחמימות שיכולות לשמש מקור פחמן ואנרגיה. יחד עם זאת מתכונים רבים לבצק שמרים דורשים הוספת סוכר, משום שקצב פירוק העמילן איטי ודורש זמן תפיחה ארוך.

 

פרופ' חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up