בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 8154 - האנזים אוקסידאז בבננה תאריך: 26/01/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום אנחנו עושות ביוחקר בביולוגיה על פירוק הויטמין סי ע"י האנזים אוקסידאז שבבננה. לא הצלחנו למצוא חומר על השאלות הבאות, נשמח אם תעזרו לנו :) מה התועלת של האנזים אוקסידאז בבננה? (למה יש את האנזים הזה) ואיך הוא לא מפרק את הויטמין סי שבבננה? תודה רבה :)
תשובה מאת: פרופ' יוסף קנר
   

ראשית לאנזים קוראים פולי-פנול-אוקסידאז.
שנית, תוך כדי חימצון פוליפנולים מקבלים רדיקלים חופשיים ואלו מחמצנים את ה-ויטמין C. בנוסף הרדיקלים גורמים ליצרת פולימרים המתבטאים בהשחמה (תופעה ידוע בהשחמת בננות, רסק אבוקדו ועוד).

התועלת, האנזים חשוב במניעת חדירת פטריות לפרי.

כל זמן שרקמת הבננה שלמה האנזים אינו פעיל , פעילותו באה לידי ביטוי רק שפוצעים את הפרי.

 

פרופ' יוסף קנר

 

 

Prof. Joseph Kanner 

Inst. of Biochem. Food and Nutrition Sciences.

Hebrew University, Rehovot

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up