בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7879 - חשיפת תרחיף שמרים לריכוזי מלח תאריך: 20/10/2014
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , התא- מבנה ופעילות [ ביולוגיה - 1 ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום, רציתי לשאול  כיצד זמן חשיפת תרחיף שמרים לריכוז מלח נמוך משפיעה על קצב התסיסה של השמרים בריכוזי מלח גבוהים יותר לאחר מכן?
האם תאי השמרים נפגעים בכלל עקב חשיפה לריכוזי מלח ברמות שונות?
האם ייתכן כי גנים מסוימים מתבטאים בעקבות חשיפה ראשונית לריכוז מלח נמוך דבר המסייע לתאי השמרים להמשיך להתקיים ולבצע תסיסה גם בריכוזי מלח גבוהים יותר? או שמא מדובר בברירה טבעית של תאי השמר, ורק התאים העמידים לריכוז מלח גבוה שורדים ומבצעים תסיסה?

תודה מראש

תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

תאי שמרים רגישים למלח בריכוזים מעל ל- 1.5% מלח. ישנם שמרים שעמידים בריכוזי מלח גבוהים (שמרים אוסמוטולרנטים). המלח משפיע על מערכות רבות בתא, פרט לאפקט הלחץ האוסמוטי שהוא יוצר, כגון על הרכב קרום התא – הרכב חומצות השומן.

 

ישנם הרבה גנים שמתבטאים עקב חשיפה למלח (כגון HAL1,2,3,4, and 5).

 

לא נראה לי שחשיפת השמרים לריכוז מלח נמוך תשפיע באופן ניכר (שיפור משמעותי) על העמידות של השמר הרגיל (כמו שמר המאפה Saccharomyces cerevisiae) על התסיסה בריכוז מלח גבוה (לא תהיה תסיסה!).

 

היות ומספר רב של מערכות וגנים מושפעים ממלח אי אפשר לעשות אדפטציה משמעותית לשמר לחיות ולבצע תסיסה בריכוזי מלח גבוהים. לכן משתמשים, או יכולים להשתמש, בשמרים אוסמוטולרנטים בתסיסות בהן ריכוז המלח גבוה.

 

להתראות,

 

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up