בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7714 - מספר שאלות בנושא נשימה תאית של שמרים בנוכחות סוכרים שונים תאריך: 07/04/2014
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  

שלום,  אני עושה כרגע עבודת חקר על נשימה תאית של שמרים (שמרי אפייה) בנוכחות סוכרים שונים ועלו לי מספר שאלות.
1. מדוע גלוקוז עדיף על פרוקטוז? הרי בתהליך הגליקוליזה הגלוקוז בסופו של דבר הופך fructose 6 phosphate אחרי שני שלבים(שניהם צורכי אנרגיה) והפרוקטוז יכול להפוך לfructose 6 phosphate אחרי שלב אחד בלבד. קראתי שפרוקטוז צריך קודם להיהפך לגלוקוז ע"מ להיכנס לגליקוליזה. אם זה נכון מדוע? ואם זה לא נכון, מדוע בכל זאת גלוקוז עדיף על פרוקטוז?
2. קראתי שריכוז הסוכר העדיף על מנת לבצע את הניסוי הוא 2%, האם זה נכון? אם כן, כיצד אני עושה זאת הרי אם אני פשוט מדלל נניח 2 גרם של כל סוכר (גלוקוז, פרוקטוז, סוכרוז, לקטוז ועמילן) עם 100 מיל' מים מזוקקים, האם אני לא מתעלם מהמשקל המולקולרי השונה של כל סוכר?
3. באם אני משתמש ב2 גרם סוכר מדוללים ב100 מיל' מים מזוקקים כמה גרם של שמרים עליי לשים להערכתך? באופן כללי מה היחס וכמות שמרים - סוכר האידיאלי לדעתך ע"מ לקבל תוצאות שנעות בין 1 מיל' ל-3 מיל' של פחמן דו חמצני שנוצר כתוצאה מהתגובה?
4. לצערי הניסוי הסופי יהיה חייב להיערך תחת מגבלות זמן נוקשות, לאורך כמה זמן, להערכתך כדאי לתת לתגובה בין הסוכרים השונים לשמרים להתרחש, ע"מ לקבל תוצאות הגיוניות וקבילות. תודה רבה, עילם

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

מצורפים מספר קישורים רלוונטים לתשובות של מספר ממוחים בנושא שיוכלו לענות על שאלותיך

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=7522

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5996

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3913

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5625

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=5273


בהצלחה,

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up