בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7522 - מנגנון פירוק הסוכרים בשמרים תאריך: 24/12/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , מבנה התא וגנטיקה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב,

ניסינו לברר מהו סוג הסוכר שבעזרתו שמרים תופחים הכי מהר.

השתמשנו בחד סוכרים (גלוקוז ומלטוז), בדו סוכרים (סוכרוז, פרוקטוז ולקטוז) וברב סוכרים (עמילן). גילינו שישנם שניי סוגיי אנזימים המפרקים את הסוכרים בשמרים, מליבאז המפרק חד סוכרים ואינוורטאז המפרק דו סוכרים.

בנוסף, גילינו בתוצאות הניסוי שיש שוני בקצב הפירוק (ולכן בקצב תפיחת השמרים) בין חד סוכר לחד סוכר אחר וכן בין דו סוכר לדו סוכר אחר.

רצינו לשאול איך מנגנון הפירוק שלהם מתבצע בצורה כזו, שלמרות שאותו אנזים מפרק אותם והם בנויים בצורה דומה (חד סוכר לחד סוכר שני) עדיין יש שוני?

תודה רבה.

תשובה מאת: פרופ' מרטין קופאייק
   

שלום,

גלוקוז הוא הסוכר העדיף על כל האורגניזמים. על מנת לפרק סוכרים אחרים יש צורך בהשקעת אנרגיה, ולכל סוכר דרוש יותר מאנזים אחד. סביר להניח שההבדלים שרואים קשורים ליעילות בה שמרים מסוגלים לפרק כל סוכר, לפי צורתו (דו-סוכרים שונים מתפרקים ע"י אנזימים שונים).

מקווה שזה עוזר...

מרטין

 

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up