בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 7396 - ביוחקר בביולוגיה תאריך: 28/11/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  , פיזיולוגיה של הצמח [ ביולוגיה ]  

שלום רב,

מה השפעת נוכחות הבננה על רמת ויטמין C במיץ תפוזים. מה הוא החומר בבננה שגורם להשפעה הזאת?

תודה על העזרה והמשך יום טוב

תשובה מאת: ד"ר דורותה צ'רקי
   

שלום רב,

במיץ תפוזים מצוי חומר המכונה "ויטמין C" (חומצה אסקורבית). זהו חומר אורגני המסיס במים ורגיש מאוד לטמפרטורות גבוהות ולנוכחות של גז החמצן.

בנוכחות גז החמצן והאנזים אוקסידאז של חומצה אסקורבית שנפוץ בפירות וירקות כגון בננות, גזר, עגבניות, הוא עובר תהליך חמצון ומבנה החומר משתנה (וכך גם פעילותו). בתעשיית המזון מקפידים על היעדר של חמצן כדי לשמור על פעילותו של ויטמין C.

ערבוב של מיץ תפוזים המכיל ויטמין C עם רסק בננות יעכב את פעילותו של ויטמין C (מתרחשת תגובת חמצון-חיזור המשנה את מבנהו של ויטמין C).

בברכה

ד"ר דורותה צ'רקי

המחלקה למדעי הטבע והחיים

האוניברסיטה הפתוחה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up