בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 6432 - השחמה באבוקדו תאריך: 29/5/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום,

אנו עושות עבודת ביוחקר בה שאלת החקר היא: "מהי השפעת ריכוז מיץ הלימון על קצב ההשחמה באבוקדו?"

תוצאות הניסוי בו נבדקו השפעת ריכוזים שונים של מיץ הלימון הראו שככל שמעלים את ריכוז מיץ הלימון הזמן שנדרש עד להשחמת שטח הפנים עולה.

בקרה שהכנו מראש לניסוי היה הוספת צלחת בה לא כללנו את המשתנה הבלתי תלוי,ריכוז מיץ לימון, בה היה אבוקדו שעליו טפטפנו אותה כמות תמיסה של מים בלבד.

לפי השערתנו צלחת זו היתה אמורה להשחים הכי מהר אבל בשלושת החזרות שערכנו לא הייתה השחמה כלל.

כשבדקנו בספרות מצאנו הסבר הגיוני לתופעה,והוא שהמים חסמו את חשיפת האבוקדו לאוויר מה שמנע את תהליך החמצון של מולקולות הפנולים(=השחמה) וכך מתעכב התהליך.

1.מדוע אותו נפח של מיץ לימון לא היווה שכבת בידוד בין האבוקדו לאוויר כאשר המים באותו נפח כן היוו שכבת בידוד?

2.האם יכול להיות שחמצן מתמוסס יותר טוב בתמיסה שיש בה חומצה אסקורבית מתמיסה שמכילה רק מים?

 

תשובה מאת: ד"ר ויקטור רודוב
   

שלום,

מצ"ב תשובתו של המומחה - לחץ כאן לצפייה.

בברכה,

 

ד"ר ויקטור רודוב
מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up