בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 6097 - ביוחקר השפעת דבש על תרבית חיידקים תאריך: 13/2/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום,

תלמידים שלי גידלו חייקי א.קולי על מצע מזין באמצעות מקל דרגלסי כך יצרנו משטח אחיד והניחו דיסקיות נייר עם ריכוזי דבש שונים על גבי התרבית. עבדנו בסמוך לכהליה, והתוצאות- התרביות שבהם היה ריכוז דבש גבוהה וגם ללא דבש בקרה,היו עשירות בחיידקים ומוזר שהכי הרבה היה סביב הדיסקיות. שם היה ריכוז גבוה. התלמידים התייאשו כי זוהי עבודה רצינית שהשקיעו בה 60 צלחות כולל טיפולים ובקרות. והכל הלך לטמיון. מישהו יכול לסייע בידי איך לגדל חיידקים ודיסקיות כך שנקבל תוצאות הגיונות. האם יתכן שהדבש מתוצרת סופר סל אינו טבעי למרות שהתלמידים התקשרו לחברה וביקשו לוודא מהו מכיל ואם הוא טבעי.

תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום רב,

אכן תוצאות מוזרות - דבש אמור לעכב גידול של חיידקים בשל מרכיבים אנטי-בקטריאליים וריכוז סוכר מאד גבוה. אם גדלים יותר חיידקים בריכוזים הגבוהים קרוב לדיסקית הספוגה בדבש הם כנראה עמידים או שמשהו בעבודה באמת לא היה תקין (למשל הדיסקיות מזוהמות). כדאי להוסיף  דבש ישר כטיפה ולא על גבי דסקית לפחות בצורה זו חייבים לראות עיכוב
עוד ביקורת מתבקשת היא פשוט לזרוע טיפה של דבש על צלחת אגר ללא מלא תוספת חיידקים ולראות האם מופיעים חיידקים לאחר מספר ימים למקרה שהדבש עצמו מזוהם בחיידקים משלו למשל בנבגים של משהו עמיד.

בברכה,

 

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up