בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 6006 - הנבטת זרעים במלח תאריך: 10/1/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , פיזיולוגיה של הצמח [ ביולוגיה ]  

שלום רב,

רציתי לדעת מהם הבטים הפיזיקאלים המתרחשים בנביטת זרעי חיטה בריכוזים שונים של מליחות.

תודה רבה,

אסתר

תשובה מאת: ד"ר ברוריה הויאר
   

שלום,

אני מניחה שההנבטה נעשית על ניירות נייר סופג אליהן הוספו ריכוזי מלח שונים.

הרטיבות גורמת להתפחת הזרעים שמובילה להנבטה.

נוכחות יוני מלח במי ההנבטה גורמת לשינויים בפוטנציאל האוסמוטי בזרעים.

יוני כלור ונתרן עוברים דרך הממברנה פנימה לתוך התא ועקב כך,מעלים את הפוטנציאל האוסמוטי שלו על חשבון פוטנציאל המים.

ככל שריכוז המליחים גבוה יותר גם הריכוז בפנים עולה וגורם נזק, עד עיכוב טוטלי של הנביטה.

בברכה,


ד"ר ברוריה הויאר
המחלקה לקרקע, מים ומדעי הסביבה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up