בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5996 - השפעת סוג הסוכר על קצב נשימת השמרים תאריך: 09/01/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום לכולם, 

בביוחקר שלנו, בדקנו את השפעת סוג הסוכר על קצב נשימת השמרים. השתמשנו בסוכרים : סוכרוז, לקטוז, גלוקוז ופרוקטוז. 

את המשתנה התלוי מדדנו בשתי דרכים : גובה הקצף שנפלט במבחנה וע"י טיטור תמיסת NaOH למבחנה אליה הכנסנו פנול פתלאין - ככל שיידרשו יותר טיפות NaOH כך נדע שהסביבה חומצית יותר, כלומר שיותר פד"ח נפלט בתהליך הנשימה התאית, ומכאן נסיק שקצב הנשימה התאית הינו גבוה יותר. 

התוצאות שקיבלנו היו : שקצב הנשימה התאית היה גבוה ביותר בסוכר פרוקטוז, אחרי זה גלוקוז, לאחר מכן בפער קטן סוכרוז ולבסוף הלקטוז. 

חסר לנו המידע מדוע הפרוקטוז היה טוב יותר מהגלוקוז ואיזה אנזימים בעצם גרמו לפירוק הפרוקטוז והלקטוז. אנו יודעים שהסוכרוז מפורק הודות לפעילות האנזים אינברטאז, מה לגבי השאר ? 

בכלליות אנו נשמח לקבל עוד בסיס ביולוגי לתוצאות אלה בו נוכל להיעזר בכתיבת המבוא והעיבוד נתונים. 

תודה רבה !! 


   

יופי של ניסוי!

שמרים אוהבים לגדול על מיץ של פירות (ענבים, אך גם תפוחים, תמרים וכו'). במיץ הזה יש בעיקר גלוקוז ופרוקטוז, וקצת סוכרוז שמתפרק ממילא לפרוקטוז וגלוקוז. לפי הספרות ויתכן שהניסוי שלכם נעשה בתנאים קצת שונים, שמרים אוהבים יותר את הגלוקוז ומפרקים אותו קודם, בקצב גדול פי שתיים, בערך. רק כאשר  רוב הגלוקוז התפרק, ובסביבה שכבר מכילה אתנול, השמרים מפרקים את הפרוקטוז. פרוקטוז עובר בהתחלה פוספורילציה ע"י הפרוקטוקינזות HXK1 ו- HXK2  אשר מיצרים fructose-6-phosphate.
עכשיו חומר זה עובר סידרה של צעדים שמובילים לפירובאט, אשר נכנס למעגל ה- TCA.
 

מצורף קישור לתהליך הגליקוליזה:

http://pathway.yeastgenome.org/YEAST/NEW-IMAGE?type=PATHWAY&object=GLYCOLYSIS&detail-level=2

מקווה שזה עוזר,
מרטין

 

פרופ' מרטין קופייק
הפקולטה למדעי החיים
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 תודה
מאת: ג`סיקה      13/4/2015


שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up