בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5988 - ויטמין C בפלפלים תאריך: 03/01/2013
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום רב.

בשאלה שנשאלה בעבר נכתב שבפירות בוסר רמת ויטמין C גבוהה יותר מפירות בשלים. פלפל אדום שהוא פרי בשל המכיל יותר ויטמין C מפלפל ירוק(בוסר).

מה התהליך /התנאים הדרושים להווצרות הויטמין ?האם זה קשור לתכולת הגלוקוז הגבוהה בפרי בשל? ומדוע בפלפל כמות הויטמין גבוהה מזו המצויה בפרי בשל?

אשמח לתשובה מהירה. תלמידי רוצים לבדוק נושא זה במסגרת הביוחקר.

תודה

תשובה מאת: ד"ר דורותה צ'רקי
   

שלום,

מצ"ב קובץ עם תשובת המומחית - לחץ כאן.

בברכה,

 

ד"ר דורותה צ'רקי
המחלקה למדעי הטבע והחיים
האוניברסיטה הפתוחה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up