בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5800 - דבש תאריך: 15/10/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , פיזיולוגיה ורפואה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
אני עושה ביוחקר על השפעת דבש על קצב התפתחות חיידקים.
השאלה הראשונה שלי - האם ידועים הבדלים ניכרים בין סוגי דבש שונים ברמת ההשפעה שלהם על קצב התפתחות חיידקים?
השאלה השנייה שלי - איזה מאפיינים/מרכיבים בדבש תורמים ליכולת האנטיבקטריאלית שלו? אני יודע שפרופוליס זה מרכיב אחד, והמורה שלי אמרה שגם העובדה שדבש הוא תמיסה היפרטונית תורמת לכך. האם יש עוד?

בתודה מראש, מעיין.
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

ריכוז הסוכר הגבוה (היפרטוני) מעכב גידול חיידקים וחומציות הדבש, אף היא תורמת לכך. פרט לכך, יש בדבש כמות לא מבוטלת של מי חמצן שגם הם קוטלים חיידקים.
יש סוגי דבש מאד ספציפיים, שמוגדרים כמוצרים רפואיים, ומקורם בדבש מפרחים ספציפיים המכילים גם פפטידים אנטי בקטריאליים. מקורם של הפפטידים בדבורה, בנוסף למתילגליוקסאל, שהוא כימיקל בעל פעילות אנטי-בקטריאלית ונוצר מחומרים הקיימים בצוף (ללא מעורבות האנזימים של הדבורה) בכמויות משמעותיות.
פרופוליס הוא אנטי-ויראלי אבל לא ידוע לי שהוא פעיל כנגד חיידקים.


בברכה,
ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up