בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5728 - מיץ לימון וחומצה ציטרית תאריך: 03/07/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , התא- מבנה ופעילות [ ביולוגיה - 1 ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  
ידוע לנו כי מיץ לימון מכיל חומצה ציטרית הפועלת נגד חיידקים.
כיצד טמפרטורות שונות או שמן השהייה של מיץ לימון בטמפרטורת החדר יכולים להשפיע על פעילות החומצה
תשובה מאת: ד"ר דורותה צ'רקי
   

שלום,

חומצה ציטרית (חומצה אסקורבית) פועלת כמחזר ומתפקדת כאנטיאוקסידנט. במהלך התגובה היא עוברת חמצון.

היא מגיבה גם עם החמצן שבאויר לקבלת מים. התגובה עם החמצן בטמפ' החדר די איטית. חימום מאיץ את קצב תגובת החומצה האסקורבית עם החמצן.

גם עליה ב-pH של הסביבה מאיצה את תהליך החמצון של החומצה. החומצה מתפרקת ב - 175°C

.

בברכה

ד"ר דורותה צ'רקי



ד"ר דורותה צ'רקי
המחלקה למדעי הטבע והחיים
האוניברסיטה הפתוחה
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 חומצה אסקורבית
מאת: עדי      //


שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up