בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5342 - השחמה אנזימטית בתפוח עץ תאריך: 29/11/2011
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  , מזרע לזרע [ ביולוגיה - 1 ]  , תקשורת ויסות ותאום [ ביולוגיה - 1 ]  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום,


מה שם האנזים שגורם להשחמה של התפוח?


מיהם הסובסטרט והתוצר בתהליך זה?


באילו פירות נוספים קיים אותו אנזים?


(השאלות הן לצורך חקר מדעי שמבצעים תלמידי)


תודה

תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

ההשחמה של פלחי תפוח עץ ופירות אחרים נגרמת בעיקר עקב פעילות האנזים פולי פנול אוקסידאז (PPO).

הסובסטרטים לפעילות האנזים הם פנולים אשר משתחררים לאחר חיתוך הפרי, ועוברים חמצון והחמה על ידי האנזים.

ניתן להפחית את הבעיה על ידי שטיפה במים והסרה של הפנולים ו\או האנזים, או על ידי הוספת אנטיאוקסידנטים המעכבים את פעולת האנזים, כגון ויטמין C.

בברכה,


רון פורת

מכון וולקני

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up