בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 5332 - רוזמרין תאריך: 20/11/2011
תחומי דעת:  מזרע לזרע [ ביולוגיה - 1 ]  , תקשורת ויסות ותאום [ ביולוגיה - 1 ]  
שלום רב,
רציתי לדעת בבקשה האם השמן האתרי של הרוזמרין נחשב ל-מטאבולי משני ואם בתנאי עקה הוא(הרוזמרין)מייצר יותר ?
תודה מראש (=
תשובה מאת: פרופ' נתיב דודאי
   


מקובל לחשוב שבתנאי עקה הצמח מייצר יותר שמן אתרי או מטבוליטים מישניים אחרים, אך לפי ניסיוני זה לא בהכרח נכון.
בהרבה מקרים אין השפעה או שדווקא יש ירידה בתכולתם, בעיקר בגלל שבתנאי מצוקה הצמח יוותר לראשונה על ייצור מטבוליטים משניים לטובת המשך פעילות תקינה של המנגנונים העיקריים החשובים להישרדותו. לא ידוע לי על תוצאות של עלייה בתכולת השמן האתרי ברוזמרין בתנאי עקה.לעומת זאת, תוצאות שקיבלנו במעבדתנו מראות שעקת מליחות גורמת לירידה של חומצה קרנוזית, שהיה מטבוליט משני אחר חשוב ברוזמרין.

נתיב

ד"ר נתיב דודאי
היחידה לצמחי תבלין ובושם
מינהל המחקר החקלאי

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up