בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 4926 - השחמת תפוחים תאריך: 11/05/2011
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית [ ביולוגיה ]  

בניסוי שנערך במסגרת שיעור כימיה החלטנו לבדוק את ההבדלים באיכות ההשחמה של התפוח כתלות בסוג התפוח.

תוצאות הניסוי הראו כי התפוח הוורוד השחים במידה הרבה ביותר, אחריו תפוח אדום, אחריו התפוח הירוק והתפוח שמידת השחמתו הייתה המועטה ביותר היה הצהוב.

מהו ההבדל בין התפוחים אשר גורם לכך שההשחמה תהיה שונה כל כך?


תשובה מאת: פרופ' אריה אלטמן
   


ההשחמה נובעת משני גורמים: מציאת מחמרים שונים בתאי התפוח (מטבוליטים למיניהם) ופעילות אנזימים שונים המשנים את אותם מטבוליים, בעיקר תהליכי חימצון-חיזור. כתוצאה מתהליכים אלה נחשפות רקמות התפוח עם החיתוך לריכוזי חמצן גבוהים יותר, המטבוליים מתחמצנים ונוצרים חמרים חדשים - בעיקר פנולים ותוצריהם -
בצבעי השחמה כהים.


מאחר וזני תפוח שונים הנמצאים במצבי הבשלה שונים יכולים להכיל גם מטבוליים שונים וגם גורמי פעילות שונים של האנזימים, מידת ההשחמה יכולה להיות שונה. במקרה זה, עצם הצבע הירוק או הוורוד או האדום אינו יכול להיות הגורם הישיר להשחמה השונה מכיון שאין אנו יודעים את המטבוליים הייחודיים ואת פעילות האנזימים בהם.


פרופ' אריה אלטמן

פרופ' אריה אלטמן
חקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up