בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 4805 - רגישות חיידקים שונים לשום תאריך: 03/02/2011
תחומי דעת:  אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  

ארצה לקבל מידע על רגישות החיידקים הבאים: סטפילוקוקוס אלבוס, סרצייה

בצילוס סוביטיליס, אי קולי לשום בצורות הבאות: אבקת שום, שום קפוא, שום

"רגיל", שום כתוש

שאלה נוספת: מדוע שום קפוא משפיע על החיידקים שציינתי למעלה יותר מאשר

משאר צורות השום (שום כתוש, אבקת שום ושום טרי)

תודה רבה!

תשובה מאת: פרופ' דוד מירלמן
   

Freshly crushed garlic cloves release a very potent antibiotic called allicin which is very potent against most types of bacteria, fungi, protozoa. The half life of the allicin in very short so the cativity of allicin is destroyed withing a few hours.

Frozen crushed garlic retains the allicin activty for a relatively longer term that is why it is more active than the garlic powders which are sold in stores and in most cases have no allicin activty whatsoever.

As I said the most potent is to crush a garlic clove than then extract the allicin with 50% ethanol and this si a very potent antimicrobial which can be diluted with water.

I will be happy ti help, If the teacher wishes to receive more information.

I hope this was a helpful answer

best

David Mirelman



פרופ' דוד מירלמן
הפקולטה לביוכימיה
מכון ויצמן למדע

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up