בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 3979 - מידע מפורט על חומצות קרנוסול וקרנוסית תאריך: 11/05/2009
תחומי דעת:  אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  
אני עורכת ניסוי על השפעת מיצוי הרוזמרין על חיידקי E.COLI ומבקשת לדעת כיצד חומצות אלה משפיעות על חיידקים אלה.
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום לימור,

שמנים אתריים של צמחי תבלין (ובהם רוזמרין) יכולים לעכב גידול של חיידקים שונים. ישנן עבודות שהצביעו על כך שתמציות אורגנו הן בעלות פעילות חזקה אך רוזמרין נחשב למעכב חלש יחסית של אשריכיה קולי, וכנראה משפיע יותר על חיידקים גרם-חיוביים.

בריכוז של 150 מיקרוגרם למ"ל Carnosol נמצא כמעכב יעיל, ראי
M.A. Collins, H.P. Charles, Antimicrobial activity of Carnosol and Ursolic acid: two anti-oxidant constituents of Rosmarinus officinalis L., Food Microbiology, Volume 4, Issue 4, September 1987, Pages 311-315,

בברכה,

ד"ר אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up