בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10182 - השפעת ריכוזי תמיסת גלוקוז על נביטה תאריך: 4/8/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
בס"ד שלום לכם. כמנחה בביוחקר, יש לי קבוצה שבודקת השפעת תמיסת גלוקוז על נביטה. יש התייחסות לכך בשאלה 8311 באתר זה. בתשובתו של ד"ר אהרון פאיט: "מתחת לריכוז של 1% תמיסת גלוקוז, הדבר משמש כדי לשפר את פוטנציאל הצמיחה של הנבט ובכך משפר את שיעור נביטה. מתחת לסף של 1% יכול להיות שיביא לאיתחול מנגנון מולקולרי, חילוף חומרים או מנגנוני איתות אשר יביאו לעידוד הנביטה". האם אפשר לקבל תמיכה לבסיס ביולוגי זה? הבנתי שזה חידוש, כי הרי נביטה לא צריכה תמיסת גלוקוז בריכוז נמוך כדי לקרות טוב יותר. ממש אשמח לעזרה בהנחייה. רק טוב. רונן
תשובה מאת: פרופ' חיים קיגל
   

 

 

שלום רונן,

אין לי מידע מדוייק על הנושא, אך אני ממליץ לחפש במנועי חיפש מקובלים GOOGLE SCHOLAR ואחרים, לפי SEED GERMINATION AND GLUCOSE.

כללית, אם לבצע ניסויים חשוב לבצע בתנאים סטריליים כי חיידקים יחגגו על הגלוקוז, יפחיתו ריכוזו.

 

 

פרופ' חיים קיגל
הפקולטה לחקלאות
האוניברסיטה העברית
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up