בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10082 - מדוע כמות ויטמין C גבוהה יותר במקרר מאשר בטמפ` החדר תאריך: 4/3/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום, תלמידותי ערכו ניסוי בחקר ויטמין C בטמפרטורות שונות על פלפל ירוק. מצאנו שכמות ויטאמין סי במיצוי פלפל במקרר גבוהה הרבה יותר מאשר במיצוי בטמפ' של 20 מעלות או במיצוי שהושרה ב60 מעלות.קראתי כבר את כל המאמרים הקודמים שלכם על ויטמין C אך לא מצאתי תשובה אילנית

תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום רב,

התוצאות שקיבלתם בניסוי ברורות ומובנות.
ויטמין C מתפרק בטמפרטורות גבוהות, ולכן נשמר ברמה גבוהה בפרי שהיה במקרר וברמה נמוכה ביותר בפרי היה ב- 20 מ"צ.

מצורף מאמר על השפעות הטמפרטורה על תכולת ויטמין C במיץ תפוזים.

בברכה,

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up