בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10064 -  השפעת ח. לימון על האמייל של השן תאריך: 24/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
התלמידים שלי רוצים לבדוק את השפעת הח. לימון על זגוגית השן? מהו הריכוז המומלץ? והאם עדיף לבדוק עם ח. ציטרית? אשמח למקורות מידע על האימייל של השן. תודה רבה.
תשובה מאת: פרופ' דורון שטיינברג
   

שלום רב,

אני מייעץ לעשות עקומת DOSE RESPONSE     של החומצות עם האמייל

בנוסף לריכוז יש כאן גם אפקט של זמן שניתן להכניס בניסוי

ככל שהחומצה חזקה יותר הרי שההתמוססות תהיה מהירה יותר

(כמובן שיש לעבוד במשנה זהירות עם כל חומצות)

בברכה,

 

פרופ' דורון שטיינברג

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up